Istoric RAVENOL

RAVENOL Motorsportlogo

istoric

De foarte multi ani, brand-ul RAVENOL, este implicat in motorsport ca partener tehnic si consultant pentru numeroase competitii nationale si internationale, incepand de la karting juniori pana la Formula1.

In anii ’80, RAVENOL isi face debutul in lumea motorsportului, in 'Deutsche Rallye Trophäe', cu un Mitsubishi Lancer Turbo. In sezonul 2004, RAVENOL se alatura campionatului ‘Deutsche Produktionswagen Meisterschaft’, devenit azi ADAC Procar, punand bazele succesului diviziei de Racing. In sezonul urmator, RAVENOL isi face aparitia in primul campionat international, World Touring Car Championship (WTCC), in parteneriat cu Ford-Hotfiel-Team. Ulterior aceasta prezenta a fost prelungita prin numeroase alte colaborari cu echipe de prestigiu ale campionatului.

RAVENOL este prezent in numeroase competitii nationale si internationale de raliuri (WRC) ca partener tehnic precum si in alte competitii ca FIA World Rallycross Championship, WRX, Volland Racing fiind unul dintre cei mai vechi parteneri.

Competitiile cu autoturisme sport si cele din seria GT sunt foarte populare de foarte mult timp. RAVENOL a fost si inca este implicate in diferite competitii de acest gen cum ar fi ADAC GT Masters, Blancpain GT Series, GT4 European Championship si legendara cursa Le Mans 24h Race. Echipe ca Rosberg, Young Driver Aston Martin Racing, Farnbacher Racing, C.ABT Racing sau Phoenix Racing au fost sau inca sunt parteneri RAVENOL.

Monoposturile sunt simbolurile, prin excelenta, ale competitiilor de viteza . Si aici RAVENOL, si-a facut un renume fiind implicat in toate categoriile de competitii: partener tehnic pentru German ATS Formula 3 Cup iar in Formula 4 pentru Neuhauser Racing, Motopark Academy si Van Amersfoort Racing . Ambele echipe concureaza si in FIA Formula 3 European Championship, competitie in care RAVENOL este furnizorul oficial de lubrifianti. Unul dintre cei mai importanti parteneri tehnici ai RAVENOL este renumita echipa italiana PREMA, alaturi de care , incepand din 2016, a participat la numeroase competitii cum ar fi Formula 4 Italia, Germania, FIA F3 European Championship, GP2 Series .

Pe langa aceste parteneriate tehnice cu organizatorii si echipele de competitie, RAVENOL colaboreaza in mod direct cu producatorii , la realizarea si testarea motoarelor si a cutiilor de viteze. Aceste colaborari garanteaza mentinerea unui standard inalt de calitate a produselor RAVENOL care le permite sa fie utilizate in competiile sportive.

In total, RAVENOL este implicat in mai mult de 100 de competitii de motorsport, in intreaga lume, incepand de la competitii de motociclete pentru amatori si pana la parteneriate tehnice cu echipe care concureaza in Formula 1.

In 2014, RAVENOL a incheiat un parteneriat cu renumitul circuit de curse de la Hockenheimring. Primul viraj dupa linia dreapta a fost redenumit ‘RAVENOL-Kurve’ dar si mai vizibil este bidonul RAVENOL, inalt de 13 metri care cantareste 5,8 tone si are o capacitate teoretica de 190 000 de litri. In plus, RAVENOL a devenit partener tehnic al Nürburgring Driving Academy si al legendarei competitii ADAC Zurich Nürburgring 24h Race care are loc pe circuitul Eifel.

Incepand cu 2015, RAVENOL este partener tehnic exclusiv al Opel Motorsport pe zona de tehnologie a lubrifiantilor. Acest parteneriat cuprinde participarea la competitii nationale si internationale (Opel Adam) si competitii de turisme unde Opel participa cu Opel Astra in TCR International Series si ADAC TCR Germany.

Un domeniu al motorsportului, la fel de interesant, este the FIA World Endurance Championship, WEC, din al carui calendar competitional face parte si renumita cursa de 24 de ore de la Le Mans. RAVENOL este partener tehnic pentru doua echipe, la categoria LMP1 pentru ByKolles Racing si la categoria LMP2 pentru echipa British team Strakka Racing.

La inceputul sezonului 2016, RAVENOL, a devenit partenerul oficial al ADAC GT Masters si al competitiei ‘Spezial Tourenwagen Trophy’.

Cupa AUDI Sport TT va beneficia in continuare de lubrifianti de calitate ‘Made in Germany’, RAVENOL fiind partener tehnic si furnizor oficial pentru aceasta competitie, creata de Audi, in 2015.

Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙