usvo

USVO®

Misiunea noastra este de a depasi provocarile de natura tehnica pe care ni le rezerva viitorul lubrifiantilor. Si astfel am ajuns sa dezvoltam tehnologia si gama de produse USVO®

Cerintele de lubrifiere pentru vehicule au crescut pe masura trecerii timpului. Modificarile necontrolate ale vascozitatii pot cauza probleme serioase motoarelor moderne. Tocmai pentru a rezolva aceasta problema, RAVENOL, a dezvoltat tehnologia de fabricatie si gama de produse USVO® . Aceasta gama asigura o stabilitate foarte mare a vascozitatii atat la temperaturi mari cat si la temperaturi mici. Pentru a ajunge la aceasta performanta sunt utilizate doar uleiuri de baza integral sintetice si aditivi. USVO® este acronimul de la Ultra Strong Viscosity Oil (Ulei cu vascozitate ultra rezistenta).

usvo ravenol
 

Principalele caracteristici ale tehnologiei USVO® sunt illustrate mai jos:

caracteristici-usvo

GRATIE UNEI RETETE APROAPE IDEALA, RAVENOL A REUSIT OBTINEREA URMATOARELOR PERFORMANTE PENTRU PRODUSELE DIN GAMA USVO:

 • VASCOZITATE EXCELENTA LA TEMPERATURI (HTHS LA 150 °C)
  Uzura nesesizabila in timpul functionarii ceea ce inseamna ca pelicula de lubrifiant USVO® se mentine intacta pe toata perioada de operare.
 • PERFORMANTE EXCELENTE LA TEMPERATURI REDUSE (CCS LA -30 °C)
  Lubrifiantii din gama USVO® nu-si pierd proprietatea de curgere astfel ca asigura lubrifierea motorului, chiar de la pornirea la rece.
 • COMPORTAMENT ANTI-OXIDANT EXCELENT
  Avand rezistenta sporita la oxidare, uleiurile din gama USVO® isi pastreaza proprietatile pe perioada indelungata si previne acumularea de reziduuri in motor.
 • PIERDERI NESEMNIFICATIVE CAUZATE DE EVAPORARE
  Reteta contine putine componente care se pot evapora la temperaturi ridicate astfel ca nivelul uleiului se mentine in limitele optime functionarii si se evita poluarea suplimentara cu noxe.
 • INDICE DE VASCOZITATE RIDICAT
  Un indice de vascozitate ridicat inseamna o dependenta redusa a vascozitatii de temperatura de operare.
 • PUNCT DE CURGERE FOARTE SCAZUT
  Punctul de curgere este nivelul minim al temperaturii peste care un ulei este lichid. In consecinta, lubrifierea este garantata chiar si la temperaturi foarte scazute.

Toate aceste proprietati combinate asigura formarea si mentinerea unei pelicule de lubrifiere in timpul operari motorului ce rezista la actiunile disruptive ale temperaturii si la cele mecanice ale frecarii.

Multumita unei combinatii speciale de uleiuri de baza, integral sintetice, de cea mai buna calitate si a unor aditivi speciali (fara a utiliza agenti de ingrosare), folosind un proces elaborat de fabricatie, RAVENOL obtine uleiuri cu performante deosebite ce depasesc chiar si cele mai exigente cerinte actuale.

usvo romania

Cerintele claselor SAE nu pot fi atinse intodeauna doar folosind componente de baza. Achizitia, depozitarea ar fi foarte costisitoare si intreaga activitate nu ar fi rentabila din punct de vedere economic. RAVENOL, foloseste polimeri in forma de stea pentru a rezolva aceasta problema.

usvo-polimeri

Structura in forma de stea a polimerilor realizeaza o retea moleculara cu stabilitate foarte mare la forfecare. Drept rezultat, vascozitatea uleiului ramane stabila intr-un spectru larg de utilizari. In plus, pentru a obtine acest rezultat este necesara o cantitate mai mica de polimeri in forma de stea, comparative cu polimerii standard OCPs (olefin copolimeri). Ca regula generala: Cu cat se utilizeaza mai putini polimeri cu atat sunt mai mici dezavantajele cauzate de utilizarea lor.

Utilizarea incorecta a polimerilor poate duce la urmatoarele probleme:

 • cresterea reziduurilor din motor care duce la cresterea consumului de combustibil
 • formarea unei pelicule “de plastic” pe suprafetele de frecare

Multumita proprietatilor tehnice, lubrifiantii RAVENOL USVO® optimizeaza performantele motorului si in acelasi timp reduce semnificativ consumul de combustibil. Acest aspect are beneficii directe asupra mediului deoarece un consum mai mic de combustibil inseamna emisii reduse de CO2.

usvo standard
usvo clasificare

CSS = Vascozitatea la temperatura joasa
PP = Temperatura de pierdere a fluiditatii
MRV = Vascozitate la temperatura scazuta, la pompare
SSI = Rezistenta la forfecare

usvo ulei motor
usvo
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙