Formula 1- Noutati in 2022

19 Apr 2022
Formula 1- Noutati in 2022

Ce ar putea avea in comun circuitele: Imola, Red Bull Ring si Interlagos? Raspunsul este simplu: aceste circuite vor gazdui curse F1 Sprint, in acest sezon de Formula 1. 

Introduse anul trecut sub denumirea de Calificari Sprint, vor fi denumite in acest sezon ca F1 Sprint. In urma analizei rezultatelor de anul trecut, organizatorii Formula1 au decis sa modifice formatul inovativ al F1 Sprint si sa-l utilizeze de 3 ori, in acest sezon, pe circuitele din Emilia RomagnaAustria si Sao Paulo.  

Ce presupune acest nou format F1 Sprint?

Actiunea incepe Vinerea cu o sesiune de Antrenament urmata de una de Calificari. Sambata urmeaza o a doua sesiune de Antrenament urmata de F1 Sprint - o mini cursa care dureaza aproximativ jumatate de ora, pe o distanta de 100 km. Cu alte cuvinte, putine tururi, fara oprire obligatorie la Pit Stop, un sprint de la inceput pana la final. Castigatorul F1 Sprint nu va mai pleca din pole position ci o va face pilotul care obtine cel mai rapid tur de circuit in sesiunea de Calificari. Pozitiile 1-8 in clasamentul F1 Sprint vor primi puncte, 8 puncte locul 1, 7 puncte locul 2, 6 puncte locul 3, samd.

Organizatorii Formula1 mizeaza pe combinatia dintre F1 Sprint si noua generatie de monoposturi pentru a oferi un spectacol sportiv extraordinar, in week-end-urile din calendarul acestui sezon.Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙