FORMULA 1 BAHRAIN GP Start Sezon 2022

16 Mar 2022
FORMULA 1 BAHRAIN GP Start Sezon 2022

Bahrain Grand Prix a fost prima cursa de Formula 1 gazduita de Orientul Mijlociu, ca parte a strategiei guvernului de a promova turismul in regiune.

Marele Premiu din Bahrain a debutat in Formula 1, in anul  2004, primul campion pe acest circuit fiind Michael Schumacher . De atunci s-au desfasurat 16 etape pe acest circuit, cea din anul 2011 fiind anulata din cauza unei crize politice.

Toate cursele au fost gazduite pe Circuitul Bahrain International, situat in desert, la sud de capitala Manama. Marele Premiu din Bahrain inseamna soare, caldura si dueluri sportive in desert. Arhipelagul care formeaza Regatul Bahrain este alcatuit din 33 de insule ce gazduiesc numeroase destinatii turistice exclusiviste. 

Fanii motorsportului pot face cateva ture de circuit prin intermediul pistei de karting pusa la dispozitia lor. Membrii echipei Scuderia AlphaTauri pot confirma ca e distractiv.  
 

PARTICULARITATILE  MARELUI  PREMIU DIN BAHRAIN

Pentru inceput merita mentionat ca pilotii care concureaza pe circuitul din Bahrain  au toate sansele sa admire numeroase camile care se afla in jurul circuitului.

Pentru ingineri acest circuit le pune la grea incercare abilitatile mai ales din cauza nisipului care trebuie impiedicat sa intre in motor si in alte componente ale monopostului. 

In sezonul 2021, Marele Premiu din  Bahrain a fost castigat de Lewis Hamilton (Mercedes), podiumul fiind completat de  Max Verstappen (Red Bull) si  Valtteri Bottas (Mercedes) care a stabilit cea mai rapida tura pe circuit. Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙