Istoric

Istoric

RAVENOL este numele brandului Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH, fondat în anul 1946 în orasul Werther din Westphalia de Hans Triebel. Iniţial, compania restricţiona activităţile sale la producerea şi vinderea de uleiuri monograd pentru motoare şi o selecţie de produse de curăţare industriale.

 
În 1964, cu modernizarea şi expansiunea firmei, uleiurile multigrad SAE 10W-30, 20W-50 au fost adăugate gamei, în timp ce gama de produse de îngrijire pentru maşini şi curăţare a fost extinsă cu produse pentru biciclete şi motociclete. În următorii ani, gama de produse de îngrijire pentru maşini a fost marită şi lubrifianţii oferiţi s-au extins cu uleiuri semi şi full sintetice.

 

Anii 1990 au avut o continuă expansiune a activităţilor de vânzare la nivel internaţional şi brandul RAVENOL a devenit cunoscut în multe zone ale lumii. În zilele noastre, multe afaceri din sectoarele de automobile, inginerie, oţel şi construcţii, cât şi companiile de minerit, agricultură şi transport utilizează uleiuri şi lubrifianţi marca RAVENOL. Produsele RAVENOL sunt acum disponibile atât interprinderilor comerciale, cât şi automobilistilor din peste 80 de ţări.

 

Noi, cei de la RAVENOL, recunoaştem creşterea cererilor făcute de industrii din întreaga lume în ce priveşte diversitatea şi calitatea şi ne-am angajat să extindem şi să îmbunătăţim gama de produse RAVENOL. Înţelegem că această creştere şi modernizare este întotdeauna necesară procesului în curs de desfăşurare pentru a fi competitivi în cele mai complexe pieţe tehnice de lubrifianţi.

 

Strategia de creştere susţinută a fost subliniată de o înţelegere a relansării brandului în toamna anului 2012. Acestă politică de gândire în viitor este vizibilă în special în ambalarea produselor care s-au modernizat şi optimizat atât în design, cât şi în funcţionalitate.

 
 
 

RAVENOL este inovativ din punct de vedere vizual, avand o gama de produse moderne si de inalta calitate. Avem o pasiune pentru excelenta in materie de lubrifianti. Suntem mandri de tehnologia noastra„Made in Germany”.

 
 
 

70 de ani de RAVENOL.

In anul 2016, „Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH”, impreuna cu brandul RAVENOL, sarbatoresc un mare eveniment. Povestea de succes a producatorului de lubrifianti, cu sediul in orasul german Werther, Ostwestfalen – cunoscut astazi pe plan international – a inceput acum 70 de ani. De atunci, produsele RAVENOL sunt cunoscute pentru calitatea superioara si standardele inalte pe care acestea le indeplinesc, fapt ce a fost intotdeauna apreciat de catre clientii si partenerii nostri pe termen lung.

 

Dupa ce a inceput cu uleiuri de motor monograd, unsori si alte produse tehnice de curatat, mai tarziu, in anii ’60, a dezvoltat si uleiuri multigrad. In fata cerintelor in permanenta crestere si a evolutiei tehnologice, RAVENOL a raspuns intotdeauna cu produse de top, de calitate superioara si a extins ariile de distributie pe plan international.

 

Dupa decenii de cautare a perfectiunii, combinata intotdeauna cu valorile noastre traditionale, putem privi inapoi, cu mandrie, la 70 de ani de istorie.

 
Pentru vizualizarea a 70 de ani de RAVENOL, va rugam sa accesati link-ul:
https://www.youtube.com/watch?v=tZnwADuY8Q8

1946

Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH a fost fondata de catre Habisch si Triebel in Werther, aceasta fiind specializata in uleiurile monograd, unsori si agenti de curatare industriali.

 

1954

Inregistrarea brandului RAVENOL. Dezvoltarea gamei de produse a ajuns sa includa si uleiuri industriale si antigeluri.

 

1964

Introducerea uleiurilor multigrad. Se adauga in portofoliu produse din gama de ingrijire pentru autoturisme si biciclete.

 

1974

Construirea premiselor in scopul modernizarii si expansiunii ariei de productie.

 

1977

Construirea unui nou depozit si a unei noi cladiri de birouri cu o faza secundara de construire in 1985.

 

1985

Gama de produse s-a extins, incluzand si uleiuri integral si semi sintetice pentru motor, dar si uleiuri de transmisie. Expansiunea retelei de distributie si prima relansare a brandului.

 

1993

Intensificarea activitatilor de vanzari internationale. Modernizarea ariei de productie pentru a doua oara.

 

2003

Expansiunea si modernizarea laboratoarelor. Investirea in noi echipamente pentru optimizarea productiei de uleiuri pentru motor.

 

2004

Aprobarea certificatului conform DIN EN ISO 9001:2000. Prima activitate semnificativa in sporturile cu motor cu lubrifianti de curse. Prima aparitie a companiei la targuri nationale si internationale.

 

2005

Dezvolatarea afacerii pe plan international. Certificarea de laborator conform DIN EN / IEC 17025:2005.

 

2011

Modernizarea birourilor si facilitatilor pentru angajati. Certificarea ISO/TS 16949:2009.

 

2012

Relansarea brandului cu un logo modernizat si un design nou, futuristic. De asemenea, a avut loc optimizarea produselor.

 

2016

An aniversar. Impreuna cu clientii si partenerii RAVENOL sarbatoreste 70 de ani de istorie.

Like pentru pagina de Facebook și vei fi la curent cu ultimele informații!

Call Now Button